Het is vrijdag de 21e juli. Elise is jarig! (en mijn vader ook). Slingers uit de koffers gepakt en natuurlijk tijd voor cadeautjes en taart. Eerst was ik al mijn eerste col wezen beklimmen, de Col d’Ornon. Ik had hem opgezocht. 2e categorie. Bescheiden, maar toch een uur klimmen.

Na terugkomst dus lekker koffie met taart, nog even zwemmen met marleen en ’s middags naar het pittoreske dorpje Venosc. Eind van de middag in Allemond uit eten ter ere van de verjaardag. De avond werd overigens afgesloten met de Avondetappe, zoals de eerste week elke avond. Gewoon op de TV, die volledig op de Nederlandse zenders was ingesteld.

Op zaterdag ging Fleur met Elise naar het marktje in Bourg d’Oisans: struinen en shoppen. Marleen en ik gingen knutselen, op het grote springkussen (Marleen en later ook Elise) dat vandaag op de camping staat en natuurlijk nog even zwemmen. Samen geluncht en verder ’s middags behoudens boodschappen weinig gedaan.

Op zondagochtend ben ik ook de klim naar Villard Regulas gaan ondernemen, om daarna via de Pas de la Confession boven Huez uit te komen. Via Huez naar beneden gesjeesd. Ook weer een lekkere klim. ’s Middags reden we richting het meertje Lac de Buclet, waar we wel even 1,5 km naartoe moesten lopen, maar daarna heerlijk even het water in.