Op woensdag mocht ik aan de bak op de fiets. Beetje wennen en rustig opbouwen dacht ik, dus nam ik de ronde rond het Lac de Verney met niet al te veel hoogtemeters. Wel een mooie route! Daarna nog even met Marleen gezwommen en ’s middags gingen we kanoën met zijn viertjes. Op een kabbelend riviertje Le Rive mocht zelfs Marleen met 2 maanden zwemles mee aan boord. De echte rapids kwamen pas later in de vakantie! heerlijk in de schaduw (het was ruim over de 30 graden) naar het eindpunt gevaren.

Na terugkomst natuurlijk weer zwemmen, nu met zijn vieren. Er was geen glijbaan, maar de duikbrillen voor Elise en Marleen maakten veel goed een balletje op zijn tijd ook, en we starten standaard inzet niet verwarmde bad om daarna heerlijk in het verwarmde bad (nog steeds 27 graden of zo te badderen.

Op donderdag (de 20e) ging ook Fleur het meer rond op de fiets. En klom natuurlijk op de klimsegmenten sneller dan ik. We zitten dan na terugkomst bij het koffie drinken nog te vergelijken en komen we dan achter dat allerlei bekenden jaren geleden hier ook eens gefietst hebben.

En toen begon ’s middags een mooi avontuur. We reden naar les Deux Alpes, en pakten daar 2 achtereenvolgende gondels richting de gletsjer De La Girose. Daar zouden we nog een treintje pakken naar nog eens 200 meter hoger, uiteindelijk op 3400 meter, en dan een ijsgrot betreden waar enige sculpturen waren uitgehouwen. Waarschuwing was wel om ons erop te kleden. Dus dichten schoenen, wel gewoon korte broek (alleen Marleen had een legging mee) en een trui of jas. De mate waarin we het koud hebben is van de foto’s af te zien. We waanden ons even in de film Ice Age, eenmaal in de grot gekomen.