Op vrijdag 14 juli (le quatorze juillet) was het zover. Om ongeveer 8 uur vertrokken we voor 2 weken naar Frankrijk. Eerst naar Beaune voor een tussenstop in Chateau de Challange voor 2 nachten en dan door naar onze camping bij Le Bourg d’Oisans. Helaas gaf de auto bij starten een foutmelding, dus meteen langs Henk Scholten Volvo om te checken of het niets ernstigs was. Nou, dat was het niet, maar daar kwamen we 45 minuten later pas achter, dus rond 9 uur konden we dan echt op weg.

Na een lunch natuurlijk tanken in Luxemburg en onze nieuwe gadget, de tolbadge die ons door de oranje T’s zou gaan leiden bij de tolpoorten. Geen rij maar gewoon door karren. Die eerste keer is toch altijd spannend. Je zal maar niet verder kunnen met 20 auto’s achter je. Maar het werkte foutloos, kwamen we net onder Dijon aan, vlak bij Beaune. Daar hadden we voor 2 nachten geboekt in een chateau: Chateau de Challange. We zaten dan wel niet in het hoofdgebouw (maar dichtbij het zwembad), maar de locatie was zeer fijn te noemen.

Op zaterdag zijn we even het stadje Beaune in geweest en kwamen we op een lokaal marktje terecht. Voor Marleen een mooi Unicorn jurkje gekocht en alvast een mooie nette prinsessenjurk voor haar verjaardag.

Op wat flinke regen na op zaterdagmiddag en avond (daar ging onze gezellige picknick bij onze kamer)hebben we ons goed vermaakt, en was het ook fijn te weten dat er nog maar zo’n 3-3.5 uur te rijden was naar onze eindbestemming.

Chateau de Challange