Het was 27 november. Ik had een mail ontvangen dat het lente seizoen, met als pakkende titel ‘Ontwaken’ op deze datum om 16 uur zou worden ‘geopend’, dus ik zat klaar alsof ik naar een Harry Styles concert wilde. En alle frustraties die bij zo’n kaartkoopproces horen, kreeg ik er gratis bij. Wachtrij, ‘ transactie mislukt, probeer het nog eens’ . Maar na een uur had ik dan eindelijk beet: dinsdag 9 mei om 18.15. En maar goed ook want het hele lente-seizoen was na dat uur ook volgeboekt.

En afgelopen week was het dus zover. Na een rit door de stromende regen naar huis vanuit Wageningen, en na omkleden nog steeds regen op weg naar de stad, trof ik Fleur bij De Nieuwe Winkel. Zij kwam rechtstreeks, dat komt ervan als je op een dinsdag (ongeveer onze drukste werkdag in de week) boekt.

Ontvangst was allerhartelijkst. Je zit dicht bij de keuken, het is overzichtelijk groot, ik denk iets van 40 gasten op een avond. En het genieten (na toch even bewust onthaasten) kon beginnen. Eerst met een keuze uit 6 of 9 gangen. Dat werd ter zelfbescherming toch maar 6 gangen. En een bijpassend drank arrangement; ook bijzonder: bier en wijn door elkaar (soms letterlijk) .

Navertellen is eigenlijk ondoenlijk daarom wat sfeer foto’s, een mooi foldertje met alle ingrediënten en gangen die we gehad hebben, en aan het einde de conclusie…

Heerlijk!