Donderdag 30

Vandaag was ik aan de beurt. Prachtig weer en ik wilde eigenlijk de Mondspitze oplopen. Een stuk voorbij Alpe Rona moest ik het veld in voor de echte klim. Dat viel toch wel tegen. Gewoon traplopen maar dan honderden meters. Eenmaal bij de eerste gekruiste weg, dacht ik: ik ga dat zo nu niet doen. Ik ben toen linksom gelopen maar kreeg bij de Loischkopf een nieuwe kans, om met een normalere stijging naar boven te lopen. Zo gezegd zo gedaan. Mooi uitzicht, en vandaar weer richting de Tchengla. 14km in totaal. Prachtige wandeling,

Tijdens het slaapje van Marleen gingen Fleur en Elise nog boodschappen doen bij de Interspar. ‘s Middags gingen we met zijn vieren naar het Alvierbad in Brand, het natuurbad dat prachtig ligt aan de rivier en in de vallei. Tegen etenstijd weer thuis en weer een dagje goed besteed.

Vrijdag 31

Elise werd wakker met buikpijn. Dus dat was even rustig aan doen. Met Fleur en Marleen zijn we toen nog een keertje richting Alpe Rona gewandeld om onder die boom even rustig te zitten. Was lekker en relaxed. Na het middagslaapje van Marleen zijn we gaan zwemmen, en ’s avonds lekker pizza’s besteld. 

Zaterdag 1

Voor het eerst met zijn vieren gaan wandelen. De Natursprünge-Weg zou het worden. Daarvoor reden we naar Brand, en pakten we de gondel van de Dorfbahn en vervolgens de Panoramabahn. Dat was natuurlijk al een avontuur. Marleen vond het niet echt eng, maar wilde wel op schoot blijven zitten. Fleur zat overigens ook niet 100% op het gemak. En Elise zat al te fantaseren hoe ze, als de gondel onverhoopt stil zou komen te hangen, eruit kon klimmen en via de pilaar naar beneden klauteren. Boven aan de PanoramaBahn kom je uit bij restaurant Frööd. Koffietje/cappuccino erin en gaan. Prachtige wandeling. Zo’n 5 km glooiend en groen landschap met om de zoveel meter wat thematiek over de natuur (vandaar de naam van de wandeling). Je eindigt dan bij het Bergstation van de Dorfbahn. Gondel weer naar beneden, en een ochtend zeer goed besteed. 

’s Middags ben ik met Elise met de skelters naar beneden gegaan. Dus lift naar boven, skelter mee, en gaan met die banaan. 

Funkart naar beneden met Elise

Zondag 2

Het zou in de loop van de dag minder weer worden, maar ik dacht ik loop nog een stukje. Heb de route gepakt naar het restaurant waar we gisteren vanuit Brand met de gondel eindigden. Restaurant Frööd. Daarna dezelfde weg weer terug, maar dan dus naar beneden. 

’s Middags heb ik nog even gezwommen met Marleen. En ter ere van de verjaardag van Elise (die viel 2 weken geleden in het water vanwege haar ziekte) hadden we een gourmet-stel gehuurd. Dus ’s avonds heerlijk tafelen. Had nog een ijstaartje erbij gekocht; was erg lekker en leuk. Het was wel nodig Marleen op een bepaald moment achter een filmpje te zetten, want geduld is nog niet haar sterkste kant…

En Elise is natuurlijk weer tussen de bedrijven voor veel met Lieke opgetrokken.