Na het feestje op 20 juli voor de verjaardag van Elise en een beetje die van ons, zondag alles aan kant gemaakt en gaan inpakken. De dakkoffer is niet meer weg te denken, en op maandag de 22e begon de wereldreis richting de Ardennen. Aangezien het maar 2,5 uur rijden is, en dat we na 15 uur welkom waren zijn we ook pas na de lunch vertrokken. Bij aankomst zagen we inderdaad dat de camping op de zuid-helling lag. Mooi uitzicht uit het huisje.

Camping zag er redelijk uit. 4 sterren was wel ruim bedeeld, maar activiteiten genoeg, veel gebruikt zwembad, goede broodvoorziening ’s ochtends.

Dinsdag 23

We zijn even erop uit gegaan richting 2 van de bekendere plaatsjes in de Ardennen: La Roche en Ardenne, in het kort La Roche. Mooi in een dal, bij het riviertje de Ourthe. Kwamen we niet stomtoevallig Michiel al tegen, waarvan ik via Facebook had gezien dat hij daar logeerde. Meteen koffie afspraak voor de volgende dag gemaakt. 

Woensdag 24

Mijn eerste fietstocht. Pijnlijke knie meegenomen uit Nederland, maar fietsen zou minder schadelijk moeten zin dan hardlopen. Maar toch, met al dat klim werk. Meteen de Col de Haussire meegepakt. De zwaarste klim in de Benelux. Lang stuk boven de 10% en soms 13% en ik ben blijven zitten, daar was ik wel tevreden over. Naar beneden kon niet zoals ik had uitgestippeld (onverhard) dus moest ik met een boogje bijna terug naar L Roche, om daarna nog 3,5 km a 5% te klimmen. Mooi eerste tochtje.

Col de Haussire

Na het fietsen dus koffie gedronken met Michiel. Uitgebreid bijgepraat.

Donderdag 25

Fleur ging fietsen. Dezelfde route als ik gedaan had. Pittig maar ook volbracht. ’s Middags even op verkenning naar de stuwdam bij Nisramont. Hobbel de hobbel over vreselijk wegdek, Marleen heeft haar nieuwe autostoeltje onder gespuugd, waar godzijdank Fleur een hoes overheen had gekocht. Maar we waren er al bijna, hebben dus even gekeken. Mooie natuur en Fleur en Elise zouden daar de volgende dag gaan kanoën. 

Vrijdag 26

Fleur en Elise dus op pas richting het kanoën, en ik bleef lekker bij Marleentje. Zijn flink aantal uren weggebleven, hebben nog gezwommen (was nog de hete periode) en hebben een heerlijk dagje gehad.

Zaterdag 27

Onze verjaardag. Tuurlijk anders dan anders. Zijn richting Durbuy gereden, maar het regende nogal veel, we hebben zelfs op een terras zitten lunchen, terwijl een stortbui de terrasoverkapping bijna te veel werd. Tussen de buien door terug naar de auto, maar wel voorgenomen Durbuy nog een keertje te bezoeken.

Zondag 28

Elise en ik gaan op pad! Naar het Euro Space Center. Erg leuke plek, veel uitleg. Elise nog in een pak om het gewichtseffect op de maan na te bootsen, en dat met een VR bril waardoor je je echt op de maan waant.

Euro Space Center

Maandag 29

Mijn 2efietstocht. Richting Manhay en via een grote bocht terug. Ook een mooie tocht. Buiten het regelmatig vreselijk slechte wegdek is het hier prachtig fietsen. Daarna naar het park Chlorophylle gereden. Een natuurpark voor een leuke wandeling met allerlei weetjes over de flora en fauna. Leuk uitje.

Dinsdag 30

Fleur ging weer in mijn voetsporen dezelfde route fietsen. Met haar eigen spinternieuwe Garmin Edge 820 pakte ze ook de zo’n 600 hoogtemeters. ’s middags opnieuw naar Durbuy gereden, en een bezoek gebracht aan het Parc des Topiares.

Woensdag 31

Het was mijn beurt voor een fietstochtje. Iets langer nu. Richting zuid-oosten, tot aan de stuwdam en dan richting La Roche om dan 8 km te klimmen tot bijna bij de camping. Daarna nogmaals richting La Roche gereden. Beetje shoppen, rondlopen en heerlijk appelgebak met ijs en slagroom gehad.

Donderdag 1

Vandaag een gezamenlijk uitje. Naar Bastenaken (Bastogne) voor het oorlogsmuseum. Wat een schitterend opgezet museum! Prachtig en indrukwekkend. Op de terugweg uit eten (wat we nauwelijks gedaan hebben, Fleur heeft zich bijna dagelijks in het kleine keukentje uitgesloofd, met gebrekkige pannen etc.

Vrijdag 2 

Fleur en Elise ging richting Adventure Valley, dichtbij Durbuy. Een groot activiteiten en klim festijn, waar ze de hele dag hebben doorgebracht. 

Zaterdag 3

Mijn laatste fietstochtje. Mijn knie protesteerde wel wat, ook al omdat je vanaf de camping meteen begint met een stuk klimmen, maar het trok wel wat weg later. Toen ik na een uur ook nog eens flink nat regende (en ik had niets aan kleding aan), dacht ik, ik kort het parcours ietsje in.  Opgeteld toch nog 4 keer gefietst, zo’n 150km en zo’n 2500 hoogtemeters. Daarna ben ik met Elise naar de grotten van Han geweest

Grotten van Han

Zondag 4 

Ook Fleur wilde nog de route richting de stuwdam fietsen. Waren de meeste km, maar ze vond het toch de fijnste route. Niet dat hele steile. En meteen daarna kon ze door naar de zeskamp, waar ze de avond ervoor ‘nietsvermoedend’ voor was opgegeven. Werd een klinkende overwinning voor het team waar Fleur en Elise in zaten, dat gevierd werd met een gezamenlijk etentje op de camping waarbij Marleen en ik ook mochten aanschuiven.

Zeskamp

Maandag 5

Inpakken, schoonmaken, wegwezen. Om 10 uur nog een kop koffie gedronken, en toen richting Nederland.

Oh ja: niet elke keer apart vermeld, maar er is natuurlijk ook minstens 10 keer gezwommen. En Elise kreeg na 1 week dan toch haar gewenste aanspraak: 2 vriendinnetjes. Fien en Evy, uit Twelloo. Dat heeft haar tweede week nog extra leuk gemaakt.