Het einde nadert! nog wat notaris perikelen afgehandeld (deels), maar komt goed. aangekomen in Bergville vlak bij de Drakensbergen.  Hier blijven we nog 2 nachten. Eergisteravond nog een keertje heerlijke sushi gegeten. Wil dat toch vaker gaan maken straks, in onze spiksplinternieuwe keuken! ’s Avonds weer vroeg onder de wol. Boekie lezen, en slapen maar. Gisterochtend om 20 over 6 de wekker. Inpakken, ontbijten en om 8 uur de bus in. De langste run zou dit moeten zijn, 570km. Maar met zo’n degelijke Benz bus ging dat prima. 2 stops en nog voor 15 uur kwamen we in dit hotel aan: Sandford Park Country Hotel  Prachtig uitzicht, steenkoud zwembad. ’s Avonds weer heerijk gegeten, in de gameroom nog even gekeken naar 3-tegen-3-munt-sjoelen-op-een-pingpongtafel en daarna onder de wol. Onder de wol mocht ook wel, want op deze hoogte (1200 meter of zo) koelt het ‘s avonds flink af. Vanochtend relatief uitslapen, heerlijk ontbijtje en om 9 uur in de bus naar de Drakensbergen. Aan de voet van een indrukwekkende rotswand; 5 km lang en 1500 meter hoog (dus op 2700 m). Van daaruit een hike gedaan. Het was echt afzien voor de kinderen (tijdens de klim werd er meerdere malen geopperd om getild te worden, om te stoppen of om terug te gaan, maar op 1 stel na hebben we met zijn allen de tocht voltooid. 6 km, met 400 hoogtemeters.

En wat een prachtige omgeving!! Schitterend. Misschien deze foto maar op Elises nieuwe kamer?

Trouwens: Ik snap dat ik vaak de maaltijd benoem, maar 1 van de grootste verrassingen van deze vakantie is toch wel de kwaliteit van het eten. Heel gevarieerd, veel groenten, fruit, de feta-met-bietensalade is vaste prik, en natuurlijk heerlijk vlees. Het smaakt gewoon allemaal erg goed. En als het standaard biertje, Castle, ook nog perfect smaakt, dan kan het niet meer kapot. Morgenochtend vertrek richting Johannesburg. Daar komen we met wat vertragingstactieken tegen 6 uur aan op het vliegveld. Dan kunnen we wat eten, inchecken en om 22.20 vertrekt ons vliegtuig weer naar Dubai. Meteen skapen geblazen. Om 8 uur zaterdagochtend komen we aan, om na een wachttijd van 6 (!) uur weer door te vliegen naar Amsterdam. Daar wacht de audi die ons natuurlijk weer veilig thuis zal brengen. Als alles goed gaat zijn we rond half 11 zaterdagavond  weer thuis aan de Groesbeekseweg 225 (oh nee, nog effe 183). De 2 weken zijn werkelijk voorbijgevlogen! Samenvatting volgt natuurlijk nog zondag.