We zijn inmiddels neergestreken in St Lucia, over de helft van de reis. Wat vliegt de tijd toch! Op maandagochtend zijn we weer rond 9 uur in de bus gestapt vanuit de Zulu Nyala lodge. Onderweg een Mug & Beans tegengekomen voor echt goede koffie en tegen elven arriveerden we in St Lucia. Net over de 1000 inwoners, maar flink toeristisch en daarmee een druk plaatsje. We gingen meteen de boot op om een rondvaart te maken over het meer, waarbij we veel hippo’s zouden zien. Nou het waren er heel veel. Maar gapen: ho maar.

Na terugkomst geluncht in het plaatsje. Heerlijke sushi!

Lang op gewacht maar superlekker was het.’s Middags plonsden de kinderen weer in het zwembad bij onze lodge: de Elephant Inn. Nog steeds koud, maar het mocht ze niet deren. ’s Avonds bij een restaurant dichtbij gegeten en zoals elke avond weer relatief vroeg naar de kamer. Dit keer weer een keer gesplitst, Elise en Fleur in de ene kamer, en ik in de andere. Vanochtend waren we om 7 uur weer present bij het ontbijt. Naast een jarige in onze groep (Maria), hebben we natuurlijk ook de verjaardag van de 2 toppers Twan en Hidde te vieren, die vandaag 9 jaar worden! Gefacetimed vanuit de lobby, techniek staat voor niets (hoewel ik daar de afgelopen dagen wel eens aan twijfelde). Om 8 uur de bus in en richting Cape Vidal. Op basis van een slechte weervoorspelling (die overigens niet is uitgekomen) hadden we het programma met 2 jeeps omgezet in een rit met onze eigen  bus. Prima geregeld. Door het park heen, we jagen de zebra’s en koedoe’s nu gewoon voorbij….been there done that. Weer een prachtig park, nog weer wat groener, geen wonder: in de wetlands. En uiteindelijk eindigden we bij de Indische Oceaan. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje met af en toe een wolkje ervoor (en helemaal niet de hele dag regen) in de oceaan gezwommen. Heerlijk water, flinke golven. Snorkelen is niet gelukt, maar het was toch een heerlijk uitje. Na terugkomst in St Lucia onze weer bijeengekochte lunch opgegeten, en nu al de hele middag niets hoeven doen. Beeldje, trommeltje en tekening gekocht en heerlijk op de bank in de lounge wat notariszaken regelen. Straks lekker eten en morgen een hele lange rit naar Drakensberg en daarna gaan we al weer bijna huiswaarts!