Het zit erop, voor mij dan. Roy gaat zodadelijk alweer naar het atletiekstadion en blijft tot zaterdag. Hij wordt in het vliegtuig jarig (en is in goed gezelschap, met Usain en niet te vergeten Sjack!)

Ik ga straks pakken, nog een rondje in Copacabana maken en dan richting vliegtuig.

Wat een dag om mee af te sluiten. Ook weer zo’n dubbel gevoel. Prachtig dat ze zilver pakt, maar al die honderden Nederlanders in het stadion en thuis voor buis wilden goud. En zij zelf ook, dat was wel duidelijk.

Even terug naar de ochtend. Dit was de eerste keer dat onze programma’s (Roy en ik) niet hetzelfde waren. Roy naar de atletiek, ik ’s ochtends richting Christo Redentor. Ja ik dacht, ik wil toch nog een keer helemaal naar boven.

De mooiste foto’s zijn natuurlijk altijd dat beeld op de voorgrond en dan de stad daarachter. Maar dat gaat natuurlijk helemaal niet! Of je hebt het beeld, of het mooie uitzicht. Toch mooi. Niet struikelen over alle mensen die er liggen met het hoofd op neergelegde kussentjes en het beeld aan het fotograferen zijn. Het was erg druk. Terug naar beneden met het busje (ik had nu de officiële weg gekozen, vanuit Copacabana)

Teruggekomen nog een lekker pannenkoekje geluncht op Copacabana. Het was ruim 30 graden. Zowel daarboven als op het strand erg warm. ’s Middags even in het appartement ‘gechilled’ zoals dat zo mooi heet. Eind van de middag richting stadion. Mijn hemel, nog nooit in zo’n drukke  metro gestapt. Zo van: ik kan er niet meer bij, en dan pas je er toch nog bij. En nog 5 anderen ook. Ik hoefde me nergens aan vast te houden, want kon toch geen kant op. Je zal maar klein zijn, dan zie je alleen maar zwart om je heen.

Op het station over in de trein, die was ook al niet rustig. Bij het stadion was ik nog steeds behoorlijk op tijd. In de shop nog wat laatste dingetjes gekocht. Beetje eten en drinken, en toen richting seats. Wat smijten die speerwerpers een eind dat ding weg zeg. Als je er een beetje achter zit, dan zie je dat pas goed. Meeste was volgens mij 88m!

Voor de Nederlandse tienkampers hoefden we ook niet te komen, die hadden zich beiden teruggetrokken. Inmiddels herenigd met Roy, begon het pas echt. Een mooie verspringfinale bij de dames en rond 10 uur, de halve finales 200m mannen. In welke heat zit Usain? Nou in die heat waarbij het stadion weer gek wordt. Oh die. Usain met groot gemak naar de finale. In heat 3 haalde onze Churandy ook nog een kunststukje uit! 2e en dus door! Inmiddels zaten Ranomi en gouden Ferry vlak voor ons ook alles te bekijken.

En toen moest het gebeuren. Je voelt de fysieke spanning in je maag. Hup Dafne. En het lukte net niet. Zilver. Wel een medaille. Vanochtend blijkt dat ze er al iets positiever over is gaan denken. Gisteravond was ze nog woest.

We dachten dat we als we naar beneden liepen op de tribune we een kortere weg naar buiten hadden. Dat klopte maar we kwamen ook wat atleten tegen. Ineens liep daar Churandy Martina op ons af. Natuurlijk even persoonlijk gefeliciteerd met zijn finale plaats. Ook hadden we zicht op het in- en uitloop terrein, waar we Dafne met haar familie en begeleiding zagen staan. Het was een half uur na de finale.

Roy spotte nog een paar verspringsters.

Toen uiteindelijk het stadion uit. Op het metro station zag ik ineens een boom van een kerel staan. Ook olympisch goud! Peter Blangé.

Rond half 1 weer thuis. Erg dubbel gevoel. En nu straks naar huis! Mensen die me kennen weten dat er nog een laatste samenvattend bericht komt, als ik eenmaal weer voet op Nederlandse bodem heb gezet.

Voor nu dank voor het lezen en alle reacties.

De onderhandelingen met Fleur over een weekje Tokyo starten binnenkort….