Het was een magisch uurtje, ’s Ochtends na het opstaan op de bank. Handbal dames op de TV, Volleybaldames op mijn laptop, open water zwemmen op de tablet van Roy, en tussendoor nog LIgtlee bij het baanwielrennen. En alles ging goed. De handbaldames vermorzelden Brazilië, volleybalsters gingen ook winnen, en Ferry pakt goud. De dag kon al niet meer stuk. Marit pakt vandaag goud. Wat wil je nog meer. Nou, dat de events waar wij vandaag bij zijn ook eremetaal opleveren. Dat pakte even anders uit.

Na onze vaste stop, inmiddels, bij de vriendelijke dame met koffie en een stuk cake als ontbijt. Was het voor de laatste keer (voor mij dan) richting Barra Olympic Park. Naar Epke. Dat we met deze drukte en deze logistiek nog eens de klok gelijk konden zetten op hoeveel tijd de reis zou kosten is ongelooflijk maar waar. Netto anderhalf uur, net als de dag ervoor. Metro lijn 1, 4 haltes, Metro lijn 4, 5 haltes en dan de bus in. Met duizenden tegelijk, dus ook vrijwel altijd staan.

Onze eerste turnfinales! Eerst de mannen op parallel bars, de dames op de vloer, met Simone Biles, en dan de rekstok, de allerlaatste finale.

Onder toeziend oog van de koning en zijn gezin probeerde Epke zijn titel te prolongeren. Iedereen heeft het kunnen zien. Een schok ging door de zaal. Heb niet eens een foto gemaakt van hem, liggend op de grond. Balen!! Na deze val was de koninklijke familie ook snel weg.

Dit is het moment waarop hij de grip op de rekstok verliest. 2 tiende later ligt hij op de grond

En toen begon het slechte nieuws binnen te komen!. Hockeyheren achter en later verloren. Ligtlee geen brons. Brouwer en Meeuwsen net niet naar de finale.

Afscheid genomen van het Olympisch park. Drukke bedoening.

Ook de rij voor de mega Rio shop was zo lang; alle slingers uiteen getrokken denk ik wel 500 meter, dat gingen we echt niet doen. Dus dat shoppen voor souvenirs en cadeautjes moet ergens anders.

Op naar de atletiek, voor mijn 1-na-laatste event van de Spelen. Roy blijft nog een paar dagen. Sterker nog, hij scoorde nog een kaartje voor de halve finale handbal van de Ned dames op donderdag!

Vanavond een vol programma. De horden officials sjouwden de hele avond met die dingen heen en weer. De hoogspringfinale vond voor onze neus plaats. Er was kwalificatie voor speerwerpen en verspringen dames. 110 m horden halve finale en finale. Halve finales 400 m horden. En er was de 1500m finale. Onze hoop gevestigd op Sifan Hassan. Maar die deed bij de presentatie aan publiek en op TV al de handen voor de ogen, dus ik had de indruk dat ze stijf stond van de zenuwen. Ze werd helaas vijfde. De 3e en 4e ronde gingen volgens mij 2 keer zo snel als de eerste, zo langzaam begonnen ze.

Even daarvoor ging er 1 ding wel goed waar we bij waren, je zou bijna gaan denken dat wij beter niet in een stadion kunnen zitten!… Dafne ging soeverein naar de finale 200m. Als enige onder de 22 seconden, en met veel vertrouwen! Want ik moet en zal met mijn eerste live gouden Nederlandse medaille op het vliegtuig morgen! En dan meteen ook maar een historische. Oh ik herinner me de gouden hockeydames ineens in Beijing. Dus de 2e!

We duimen.

Nog 1 puntje, weer niet of dat ter sprake komt in Ned. Die Brazilianen hebben niet helemaal door wat respect is voor Olympische atleten! Bij de polstokfinale, die prachtig was, nadat Da Silva, de Braziliaan, over 6,03 is gesprongen, om dan de Fransman bij zijn poging over 6,06 uit te joelen en jouwen slaat al nergens op. Maar om dat gisteravond bij de medaille uitreiking van dit event nog eens over te doen is volstrekt belachelijk. Zeer groot minpunt voor dit volk. Ze doen het zo slecht in het medaille klassement, dat ze elke mogelijkheid aangrijpen lijkt het wel. Dan is het ineens niet zo erg dat ze met vrouwenvoetbal eruit liggen, met dames volleybal, met dames handbal.

Vanavond nog en morgenavond terug naar Nederland!