Op het vliegveld Galeao gezeten, wachtend op Roy die vanuit Londen over een uurtje landt, moet het maar eens beginnen. Het avontuur in Rio, maar ook de poging om weer elke dag een verhaaltje te schrijven over onze belevenissen. Tune in op www.theater

Al een flinke reisdag gehad. Het is nu in Nederland 1 uur ’s nachts en om kwart voor 7 zat ik in de trein. Geen werkzaamheden op het traject, geen zwaarbewapende controles, geen stakingen. Ik kwam zowaar mooi op tijd voor het vliegtuig dat ook prompt om kwart over 11 vertrok. Dat we 4 jaar geleden met niemand minder dan  Jan Smit aan boord gingen, gaf natuurlijk hooggespannen verwachtingen voor het aantal BN-ers dat dit keer kon zeggen een keertje met Jannes te hebben gevlogen. Tuurlijk, ik heb een aantal TeamNL tenues gezien, van coaches en sporters, maar ik herkende de meesten niet. Ik schrok van Ba Baracus, waar ik de sport nog van moet uitzoeken. Wat een gespierde sterke beer.  Wat wel leuk is dat we onze lieve 800 en 1500 meter specialiste aan boord hadden. Sifan Hassan. Stond menig maal vlak voor me haar oh zo belangrijke benen los te schudden op deze 12-uurs vlucht. Ook Viggo Waas was van de partij, de enige BN-er die ik kon ontwaren. En verder nog een aantal atleten uit Hongarije, Frankrijk, Kazachstan, Estland, maar vergeef me als ik ze niet persoonlijk heb herkend.

De vlucht verliep voorspoedig. Paar leuke films gezien. Elvis & Nixon, niet uit te leggen waar die over gaat. Money Monster voor de nodige vermakelijke actie. En ik was halverwege The Hateful Eight, weer een meesterwerk, en het blijven inderdaad zeer bijzondere films, van Tarantino.  Maar die laatste moet ik nog afzien. Tussendoor wat gekletst met de buurmannen, en ik denk steeds harder na over noise cancelling headphones. Wat een herrie maakt dat vliegtuig toch. Splinternieuwe kist overigens. Prima voor elkaar. Om kwart over 5 lokale tijd geland. Via een Starbucks, alvast even 2 Riocards voor het openbaar vervoer gehaald, en nu dus even met een biertje wachten op Roy. Zodadelijk met een taxi naar het appartement (als dat bestaat tenminste…, blijft een beetje spannend, zo op afstand iets regelen). Zal wel goed komen. En dan nog even wakker blijven.

En dan gaat het morgen los!!! Buurt verkennen, kijken of we de wegwedstrijd dames kunnen zien in Copacabana, en dan ’s middags onze eerste echte wedstrijd: de hockey mannen tegen Ierland. Mooi beginnetje van 12 dagen (Roy zelfs 14) Olympics!!

Stay tuned……