Ik zit weer in mijn eigen tuin (voor zolang dat nog zo is). Heb zelfs alweer wat gewerkt. Ben beetje bij met mail, en ga nu vol voor de resterende 4 vrije dagen van deze vakantie. Op naar Annecy.

Eerst nog IJsland. Na een ochtend nog in Reykjavik verpoosd te hebben ging de terugreis zeer voorspoedig. Wennen dat je een keer niet minstens 9 uur in het vliegtuig zit. Boekje uitlezen, 1 filmpje en tada, we landen op Schiphol. Keurige aansluiting op de trein, en keurige aansluiting in Delft op de benenwagen. Al teruglopend (zwalkend met weekendtas en rugtas over beide schouders) wist ik het nu zeker. Ik koop een tas met wieltjes.

Prachtige reis geweest. Wel een reis-reis. Het lijkt wel of de 14-daagse reizen standaard wat drukker in elkaar zitten, want dit gevoel had ik ook een beetje bij Thailand. En de 3-weekse reizen bieden wat meer rust. Er zaten veel hoogtepunten in de eerste week, en de tweede week sjeesden we de rest van het eiland door. Beetje overdreven, maar het tempo zat er goed in. Elke ochtend vroeg op, voor een reisdag of een excursie. Het weer was behoorlijk. Mindere momenten, zoals bij het parlement (Pellingvir) en het niet doorgaan van de walvistocht, maar ook prachtige dagen zoals op de gletsjer en in het nationaal park Snaefellsjoekull.

De accommodaties waren nog iets meer basis dan in de folder staat aangegeven. Op zich wel schoon, dat doen die IJslanders prima. Maar wel vaker dan gedacht meer persoonskamers, of zelfs een slaapzaal, en slaapzak als bedtextiel. Oren tegen de muren houden wanneer toilet en/of douche vrijkomen is iets minder prettig dan je eigen (met 2) ruimte hebben. Maar goed. Het was schoon, en je schoenen uitdoen bij de ingang heeft ook wel iets. Net als in Japan.

Het eten was prima. Geen enkele keer teleurstellend. Fatsoenlijk ontbijt, lijkt veel op Nederlands. Wel natuurlijk minstens 10 keer Skyr gegeten, die heerlijke yoghurt. Veel lam en kreeft. Ook heerlijk.

De groep. Bijzondere groep, uiteenlopende types en beroepen. Onderwijs goed vertegenwoordigd. Veel ervaren reizigers. Stemming was doorgaans goed, weinig wanklanken. Druktemakers, grappenmakers, stille genieters, ze zaten er allemaal tussen.

Op naar de volgende reis. Geen idee waar naartoe. Dank voor het volgen van het blog. Maakt het extra leuk om te maken.