Beetje een raar dagje. Begon zelfs een beetje als een baaldag. Niet 100% fit, beetje moe. Hele nacht in volle TL verlichting geslapen. En het was al wat rumoerig door al die schotjes. Vanochtend op weg gegaan richting Husavik voor de Walvissentocht. De kapitein besloot: ik vaar niet uit: noordenwind en zodanig hard dat je en bevriest aan boord en tevens een enorme deining tegemoet kan zien. Alternatief (uit nood geboren, maar wel aardig) was het walvis museum in het haventje. Zo rond koffietijd (10 uur, bij ons in Drenthe) richting de accommodatie om de achtergeblevenen op te halen. We hadden nog een 2e poging voor een tocht eind van de middag staan, maar de wind is niet minder geworden. Laatste poging is nu morgenochtend, voordat we verder het noord-westen in reizen. Vanochtend dus vervolgens een stukje naar het zuiden, naar het Myvatn gebied en het meer. Oh ja, vanochtend druilde het weer weer. Erg regenachtig, zowel in de haven (ook al een reden om niet over te lopen van enthousiasme voor de walvissentocht op een open boot), maar ook later bij het meer. Bij enkele pseudo kraters (niet ontstaan door een uitbarsting, maar meer door een plof) even een rondje gemaakt. Ik was eerlijk gezegd veelal aan het bijdommelen in de bus en zat op het randje om me te ergeren aan de groep: duidelijk teken van tijdelijke vermoeidheid.

Na deze stop gingen we richting Dimmuborgir, aan de oostkant van het meer. Hier liepen we de krater Hvervell naar boven. Erg steil, over lavagruis: 2 steps forward, 1 step back. Maar het was gelukkig wel droog geworden. Nog steeds guur koud en winderig. Tegen de 10 graden (en dan van onderen). Maar ik kwam een beetje door mijn baaldag heen, helemaal toen ik eenmaal boven was. Nog een stuk over de rand en toen weer naar beneden. Nog een kort bezoekje aan een thermisch parkje Hverir. Klein Rotorua (NZ) zou je kunnen zeggen, maar met zowaar een zonnetje dat er eindelijk doorkwam was het toch nog erg leuk (nog steeds guur trouwens). Mooi kleuren, echte modderpruttelpotten en fluitende en stomende steenbergen.

En toen kwam de heerlijke afsluiting. Een duik, nou meer onderdompeling in de Myvatn Nature Bath. De Blue Lagoon van het noorden. Heerlijk. Voor mij extra lekker, want ik kreeg de entree cadeau van Djoser voor mijn verjaardag. Baaldag weggespoeld. Heerlijk! Zojuist aangekomen in de accommodatie. Inmiddels uitgevonden dat het licht wel degelijk uitkan in de grote (gecompartimenteerde) zaal. Dus dat gaan we ook doen vanavond. Wel zo praktisch.