Mijn eerste dag als 42-jarige. Voelt precies hetzelfde, alleen nu ben ik dus het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles (volgens Douglas Adams). Ik dacht al zoiets. De lichtbak en het stapelbed hebben het gehouden. Douchen in ploegendienst ging ook. Ontbijt was goed. Om half 9 vertrokken we richting de oost-fjorden. Langs de kust, over de 1, vanuit Höfn eerst naar Djupivogur, voor een kop koffie en gebak. Daarna de pas Öxi genomen richting Egilsstadir. De pas zelf was een avontuurtje, het zat potdicht met mist. Na de pas was er zonneschijn en werd het een mooie tocht. Even lunchen in Egilsstadir en daarna reden we door naar Bakkagerdi (voor het gemak ook wel Borgarfjödur Eystri genoemd) Naast een mooie rit door de prachtige vallei, kwamen we op een perfect punt voor de papegaaiduikers.

Ik kon mijn incidentele vogelaarshart weer ophalen. Camera in de aanslag, maximale toeter. Het feit dat ik in het ‘meebewegen met de vogel’ af en toe een medereiziger een ram voor het hoofd geef, neem ik op de koop toe. Risico van het vak (voor hun dan). Wel een paar prachtige plaatjes geschoten. Deze is daar 1 van. Na de spotting richting ons overnachtingsadres (geïmproviseerd want er scheen iets te zijn met onze reguliere plek). We zitten nu in Eskifjördur. Veel ophef in de ‘lobby’ vanwege 2 walvissen die in de baai waar dit hostel aan ligt aan het badderen zijn. Is altijd weer fascinerend. Vanavond met de groep een eindje verderop gegeten. Lam of vis. Moet wel een beetje te doen blijven voor 23 mensen. Hostel is trouwens (relatief) perfect. Slechts met 4 op 1 kamer. Bedden gelijkvloers, eigen WC en douche, slaapzak niet nodig, en nog een handdoek op de koop toe. Het moet ook niet luxer worden! Morgenochtend weer vroeg op pad. En ik ben weer bij!