Het skiën zit erop. 3 skidagen, met een flinke dosis zon, bewolking, live sneeuw en vandaag de zogenaamde föhn wind, die over de bergen blies. Gevolg: boven de 10 graden en zoveel wind dat de meeste liften en gondels stil bleven staan. De Rode 38 kennen we nu wel uit ons hoofd. Zelfs Runkeeper zei op een bepaald moment : “Alweer??!!”

Naast het skiën was er ook elk moment wel een reden om een schnapps te krijgen van de hoteleigenaren. En daar maakten wij dankbaar gebruik van. Wij zijn ook de beroerdste niet. Hoewel, Sjack wel een beetje, want die is het wat minder gewend. Mocht iemand nog op op zoek zijn naar bewijs dat de wereld klein is, luister en huiver.

Vanochtend door de bus ergens anders bij een lift afgezet omdat ook de gondel vanuit Gerlos gesloten was. Na 1 run, pakten we de gondel verder naar boven. Daarin zit ook een echtpaar, lichtelijk op leeftijd, maar ze zien eruit als doorgewinterde wintersporters (oh daar komt dat woord dus vandaan: doorgewinterd….) We komen er al snel achter dat ze Nederlands zijn, en een praatje volgt (met Sjack aan boord is die kans 300%). Waar komen jullie vandaan?, vragen ze. Hoogeveen, zegt Sjack en hij (wijzend op mij) woont in Delft. Hoogeveen kennen wij, zei de man. Maar Delft ook, mooie stad, zijn we 1 keer geweest. Ik zei dat ik in Delft woonde maar geboren en getogen was in Emmen. Nou, dat was toevallig. De man was opgegroeid in Klazienaveen. Ik dacht: het zal toch niet zo zijn dat hij pa kent? Die komt uit Nieuw Amsterdam, en heeft jarenlang in Klazienaveen gewerkt. En de leeftijd loopt ook niet enorm uiteen. En toen kwam de million dollar question. De man was me net voor. Hoe heet jij dan? Ik zeg: ik ben er een van Jan van der Werf………..

Oh, antwoordde de man nuchter. Dat is mijn neef. Ik ben Albert van der Werf, en dit is mijn vrouw Anneke van der Werf. Ik ben er een van Ome Tieme. Zit ik gewoon met familie in de gondel. Nog even een leuke foto gemaakt en de groeten over en weer. Ook handig om te weten: zij hebben een appartement in Königsleiten en zitten 3 maanden per jaar in Oostenrijk. Dus pa, opbellen en een weekje boeken voor het voorjaar of de zomer!……

Nog even terug naar het skiën. Dat ging de afgelopen dagen wel steeds beter. Ook wel te verwachten. Ik word steeds meer een gevorderd beginner. Eindstand valpartijen Sjack-Jannes 4-2. Vandaag was wel zwaar trouwens. Soms, met wind tegen en in de zacht wordende sneeuw, moest je bijna mee schaatsen om de berg af te komen. Overdreven natuurlijk, maar met name in de loop van de middag remde de sneeuw flink af. Dus om 3 uur was het wel moo geweest. Nog even handschoenen  gekocht, voor de outfit voor volgend jaar. By the way: gisteren ook nog een skibril gekocht. Een goede en wat duurdere. Maar er ging een wereld voor me open. Ineens, na al die jaren, zie ik wat ik doe!! Elke keer zat ik met een stoere zonnebril, die ik ook met beachvolleybal droeg, of met een veredelde zwembril die al besloeg als je er naar keek. Nu ben ik klaar. Een bril die als  je hem opzet MEER licht geeft in plaats van minder. Super. En hij staat nog redelijk ook…

Zit alweer achter een lekker biertje in de bar van het hotelletje. Wat een geweldige mensen. Net een saunaatje genomen. Straks lekker een hapje eten en nog een drankje ergens. Morgenochtend nemen we afscheid en rijden we richting Hoogeveen.

Morgen afsluitend verhaaltje, en natuurlijk de foto met mijn familie!