Zo. De eerste ski-dag zit erop. En nee, niet van 9-17 uur strak doorgeskied. Dat vinden wij niet nodig….. nou ja, voor een eerste dag vonden we wat minder uren ook wel lekker. Maar wel heerlijk!!! Prachtig weer, zonnetje (af en toe wat waterig) maar overall genoeg om toch even te moeten insmeren. Straks een pizza (om budget weer uit te balanceren met diner van gisteren). Zitten nu achter een lekker biertje in het hotel (en achter de laptop).

Even terug naar het begin: Gisteren.

Gistermorgen vanuit Hoogeveen richting Oostenrijk. Als ik dan 1,5 uur later net over de Duitse grens langs Nijmegen race, denk ik wel even: waarom ben ik nou eigenlijk dinsdagavond van Nijmegen naar Hoogeveen gereden. Maar ja: de kans om de drie rakkers even te knuffelen, en het feit dat Sjack graag met een echte Mercedes wilde reizen, maakte het tot een goed plan.

Tegen negen uur verlieten we het Shell station, nadat Sjack vergeefs de twee dames die daar aan het werk waren, en die hij kende, mee had uitgenodigd. Ze twijfelden even, maar slechts een paar extra gevulde koeken was ons deel. Ik had toch liever…..

En we kunnen er lang en kort over praten maar de reis ging erg voorspoedig. Een doordeweekse woensdag (zijn ze volgens mij allemaal). Geen files, net voor de spits voorbij München en om 17.30 reden we bij Villa Michaëla de parkeerplaats op. Wat een prachtig hotelletje. Helemaal vernieuwd. We hebben een suite, met 2 kamers. Das maar goed ook.  Zeer hartelijke ontvangst door Martin (Engelsman, partner van Michaëla) met een schnapps. En toen Michaela later de bedden nog even moest herschikken om een NIET-romantisch stelletje te huisvesten, en we moesten even 10 minuten wachten, kregen we natuurlijk nog een schnapps. En toen ik merkte dat er in mijn glas een barst zat, en ik dat (achteraf!) meldde, kregen we voor de schrik nóg een schnapps. Sjack kon de 2km naar Gerlos niet meer rijden, gewend aan drank als hij is. Bij hotel Jägerhof heerlijk gegeten. Echt lekker. Daarna nog een koffie, even Gerlos op en neer gelopen en enigszins op tijd de kamer op en het nest in.

Vanochtend vroeg al richting de ski-verleih. Paar goede skies gehuurd en zo rond 9 uur stapten we in de gondel richting omhoog. ’s Ochtends nog even flink koud. Zo koud als gisteravond, -10, was het niet, maar toch nog een aantal graden onder nul. En een straffe wind, met name hogerop, benam af en toe even de adem. Maar wel heerlijk. En na de middag werd het weer wat zachter. Technisch ging het natuurlijk hetzelfde als andere jaren: als ietwat gevorderde beginner. En af en toe vliegt er een witte jas voorbij, Sjack, en vraag je je af waar hij de controle vandaan haalt. Je ziet het er niet aan af, maar zonder angst duikt hij de pistes af. Stand valpartijen Sjack-Jannes 3-1. Vlakbij Gerlos toch nog even een zwarte piste genomen. De eerste keer zonder dat we het doorhadden (potverdorie wat een pttige rooie, dachten we) en de tweede keer natuurlijk omdat het de eerste keer ook goed was gegaan. Verder even goed in het ritme gekomen. Morgen pakken we de skibus en steken we over naar de Ubergangsjoch. Er wordt wel sneeuw voorspeld en niet zo’n beetje ook. Dus we gaan het zien. Maar het is vakantie, het is best uit te houden (tot nu toe) met Sjack, en aan het werk denken wij niet (ja, Sjack heeft halverwege een rooie piste nog wat aanstekers verkocht geloof ik, maar ja: ondernemer hé)