Ik hoor het hem nog zeggen, Mart Smeets. Elke letter: zesendertig-zesenzeventig! Jan Ykema won zilver op de 500m bij de Olympische spelen in…… Calgary. Moest er ineens weer aan denken vandaag. En oh ja, ook de 3 gouden medailles van Yvonne van Gennip dat jaar.

Calgary dus. Ik ben aangekomen. Het is nu half 9 ’s avonds hier, dus half 5 ’s nachts in Nederland. Echt fit ben ik dus niet meer, maar ik probeer wel even de spits af te bijten van inmiddels bijna traditionele reisblog. Op TV de football wedstrijd tussen Calgary en Toronto, en laat die wedstrijd nu net een paar honderd meter hier vandaan gespeeld worden. Het was sowieso een drukte van jewelste. Er schijnt ook een of ander heavy metal concert te zijn. Een heleboel zwarte t-shirts, tattoos, genoeg metaal om 3 uur bezig te zijn bij de vliegveldcontrole. en zowel mannen als vrouwen. dit zijn van die types dat als ik stoer zou vertellen dat ik Dream Theater fan ben, dat ze dan zeggen dat ik een mietje ben.

Beginnen bij het begin. Rond 10 uur vanochtend (Dutch time) opgepikt door Joanne en naar Schiphol gebracht. Super! Online inchecken kon ik bij Air Transat niet, dus ik was op tijd, richtte mij flink op voor de counter, en vroeg een stoel met extra beenruimte. Geen probleem natuurlijk.

Nog wel even een eng moment bij de security controle. Nou ja, nog niet echt voor nu, maar voor over niet al te lange tijd. Er zit namelijk ook een nadeel aan afvallen. Die nieuwe security poortjes (van die beam-me-up scotty zuilen) zijn nu in gebruik. Ga erin staan, houd je armen boven je hoofd en wacht tot de scan is gemaakt. Maar de riem is af!!!!! Dat ging nu nog goed, maar over een tijdje sta ik daar wellicht onder toeziend oog van enkele honderden passagiers met mijn broek op de enkels (als ik mijn garderobe tenminste niet heb aangepast). Nou, voor de volgende vliegreis zeker!…

Het was een ietwat budgetvlucht (heb pringles gekocht, en je kon een hoofdtelefoon kopen, als je er zelf geen had (dus niet van die 2-stekkerige dingen). Want de entertainment was prima. 400 ingekapselde ipads (help me herinneren dat ik even een oplader koop de komende dagen..) En prachtige films. Heb The Interns gezien. Die was echt super. En The Great Gatsby was ook niet verkeerd. af en toe even afgeleid door de stewardessen die na elke drank ronde even bij het toilet stopten om alle blikjes waar nog wat in zat leeg te gooien. Misschien gebeurt het altijd, maar ik had het nog nooit gezien.

Iets na 3-en geland. Lokale tijd dan. Na zo’n 9,5 uur vliegen. Ging eigenlijk prima. Daarna vrij snel door de douane, bagage gepakt en naar Alamo voor mijn auto. Dat ging ook erg lekker. op mijn voucher staat het volgende; Ik had een compact car geboekt, een Ford Focus or similar. Letterlijk, dit staat er. Dus ik maar een grapje: “Please give me the biggest compact car you have.” Vervolgens refereer ik aan de Ford Focus op mijn voucher, en krijg dan als antwoord: “No, the Ford Focus is middle class sir.” Maar, probeer ik nog, waarom staat dan op mijn voucher specifiek genoemd: Compact car, Ford Focus. Komt er nog een ander ventje aan, en die verzint de belachelijkste smoes die je maar kan verzinnen. Nou, in Europe staat de Ford Focus bekend als compact, maar hier als middle class. Yeah right: ten eerste boek ik toch echt een auto in Canada, en niet in Europe en inderdaad is de gemiddelde Europese auto veel groter dan een Amerikaans/Canadese…….NOT!!! Wilt u een grotere auto tegen betaling?, vroegen ze nog. Nee, I’m fine. Al zit ik opgevouwen. Dit gun ik ze niet. beetje nare bijsmaak, maar dan loop ik de garage in en zie ik een nieuwe KIA RIO staan. Minstens zo groot als een Ford Focus, en rijdt geweldig. USB aansluitinkje, dus de muziek klinkt weer als vanouds en TOMTOM heeft me meteen naar het eerste motel gebracht. Econolodge Inn & Suites. Vlak bij het Macmahon stadion dus!

Morgen proberen niet te vroeg wakker te zijn, en dan down town in. Wat ik ga doen, weet ik nog niet precies. Misschien wel de dag even beginnen met hardlopen (ja het moet niet gekker worden) Zo, de kop is eraf. Heb trouwens nog geen foto gemaakt! Ja alleen vanuit het vliegtuig, met de iPhone.
maar daar komt nog wel verandering in….. Truste.