Terug in San Francisco. 200 meter van het motel van bijna 3 weken geleden. Deze was nu goedkoper, en stond beter aangeschreven, dus….

Toch weer 400 mijl afgelegd! 640km! Nou kan ik wel zeggen dat het vanzelf ging, omdat het zo’n prachtige route was, langs de kust, maar nu ik aangekomen ben voel ik hem wel.

Dus, bij een bewolkte hemel op weg; in de loop van de middag werd het iets lichter, maar de zon heb ik niet gezien vandaag. De Pacific Coast weg gepakt en ik was van plan zeker tot Monterey te gaan, en dan kijken hoe ver ik was. Dus langs allemaal San’s en Santa’s, zoals: Santa Barbara, Santa Maria, San Luis Obispo, San Simeon (in willekeurige volgorde)

Net voor Big Sur een prachtige, grote zeeolifant kolonie gezien. Met actie en mooie plaatjes. Heel veel van die beesten en heel dichtbij. Boeiend om een tijdje te staan kijken. Daarna in Big Sur lekker geluncht. Maar weer een lasagne genomen. Het was al half 2, en ik had trek! En toen zocht ik uit wat het verschil zou zijn om op dat moment de snelste route naar San Francisco te nemen, of de kust te blijven volgen tot, zeg, Half Moon Bay (hé, dat was het punt waar ik 2,5 week geleden ook de kust verliet!) Dat scheelde maar een half uur, dus dat kon ik niet laten schieten. Naadloos dus! De gehele Pacific Coast Highway afgelegd tussen LA en SF. En met name dat stuk in de buurt van Big Sur: hoge kliffen, slingerend zowel links naar rechts als van boven naar beneden. En steeds maar dat uitzicht. Natuurlijk was het jammer dat het bewolkt was en dat de golven niet echt veel voorstelden, maar nog steeds speciaal.

In Ventura zag ik gisteren nog even een Rabobank kantoor! En onderweg, volgens mij in Santa Maria, zag ik er nog 1. En op de radio zowaar een Wabbobenk commercial! (gewoon snel uitspreken dan snap je wat ik bedoel)

Ik denk niet dat ik vanavond nog veel doe. Wel even eten, en verder relaxen. Morgen denk ik nog even naar het SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Art). En nog even shoppen, zowel in de binnenstad, als natuurlijk ook bij Fisherman’s Wharf, pier 39. Auto is gewassen, heb ik onderweg gedaan. Hij was ook (op zijn Drents) ‘zo zwart als een zwien’. Dus nog even voltanken en inleveren op de airport.