Weer even terug op de kamer (de nieuwe kamer, voor de laatste nacht).Vanochtend een fiets gehuurd. voor negenen zat ik er al op, en ik was rond 3 uur terug bij de het verhuurbedrijf: behoorlijk kapot!

Allereerst natuurlijk richting DE brug! Runkeeper aangezet (voor de route! De snelheid gaat nergens over met al die fotostops). Oh ja: wolken? Ik weet niet eens meer hoe ze eruitzien. Fantastisch weer weer. Na het oversteken even van het uitzicht genoten, en vervolgens rechtsaf richting Sausalito. Heerlijk aan het water in het zonnetje cappuccino met appeltaart genuttigd, en toen met de veerboot van Sausalito helemaal terug naar de Ferry Building in SF, vlak bij de Bay bridge. Toen dwars door het centrum gefietst over Market street. Van wolkenkrabbers, nou ja, als ze op de tenen staan, naar de lagere bouw. En wat een ongelooflijk grote hoeveelheid Victoriaanse huizen. En allemaal in verschillende pastelkleuren, en verreweg de meesten zien er nog netjes uit.Dus eigenlijk een heel gaaf woonsfeertje. Een paar bijzonderen staan op Alamo Square: the painted ladies. Vanuit daar richting Golden Gate park gefietst. Mooi groen, en bij De Young museum zag ik zowaar staan dat er een exhibitie was van schilderijen, tijdlijk over uit het Mauritshuis in Den Haag!!!! Een afbeelding van The Girl with the Pearl Earring Hing overal, en ook op de gevel. Bijzonder, dat Nederlandse tintje. En ik moest nog lunchten, dus in het café van het museum koos ik een gerechtje uit. Wat schetst ijn verbazing dat naast de bitterballen ook stamppot te krijgen was. Nou ik lustte wel wat. De dame die me bediende zei dat de Chef Nederlands was (waarschijnlijk ook tijdelijk) en dat ik maar moest aangeven of het een beetje bij de echte Nederlandse stamppot in de buurt kwam. Helemaal prima. Tot en met de mosterd aan toe. En die echte hollandse Corona smaakte ook heerlijk!
Tja, en toen de fiets weer op. Richting de grote oceaan. Langs de Dutch windmill, en dan richting het noorden, naar Lincoln Park. Vanuit daar wilde ik nog dwars door Presidio, maar ik ben er een beetje ten zuiden van gebleven. Ik wilde zo langzamerhand de fiets wel weer inleveren. Maar ik snap nu wel waarom er geen fietsroute-stippellijn doorliep op de kaart. Sjonge ik heb nog even in 10 blokken vals plat omhoog gefietst, om vervolgens in 2 blokken weer als kamikaze naar beneden te storten. Veel minder dan 45 graden was het niet!!! Toch heelhuids teruggekomen, na zo’n 40 km. Heerlijk voldaan, en inmiddels waarschijnlijk flink verkleurd.

Zodadelijk even douchen, en dan richting het centrum voor een happie en als het kan nog wat live blues of zoiets. En dan morgen!!! Nu echt de wijde wereld inn. Lijkt me een machtig gevoel. Eerst nog een stukje pacific coast, tot Half Moon Bay of nog iets verder, dan nog even door Cupertino (hoofdkantoor Apple; wil er gewoon een keer omheen rijden….) en dan richting Oakhurst, mijn uitvalsbasis voor Yosemite Park!!!!! Heb er zin in!!!!!