Op de avond dat het HHH volledig gaat ontploffen zit ik weer rustig thuis op de bank. Maar wel een mooie ervaring rijker. Gisteravond nog een waardige afsluiter in het HHH met een echte huldiging. Ik raakte de grote kartonnen medaille nog even aan op weg naar het podium (tja, de hockey vrouwen boven het hoofd naar achter begeleiden was eens maar ongetwijfeld nooit meer) Prachtig spektakel met de grote trap, goed gepresenteerd door Humberto en een passend eerbetoon aan de coach, zoals gebruikelijk, voordat de sporters zelf in het zonnetje worden gezet. En je kon zien dat die ruiters echte podiumbeesten waren!……….

Aansluitend konden we op de tribune plaatsnemen voor het grote scherm om met honderden mensen naar de kwartfinale van Nummerdor-Schuil te kijken. Prachtig sfeertje, helemaal omdat we wonnen (ja, wij winnen, en zij verliezen, toch?)

Aansluitend richting het hotel, vanochtend nog even op Oxford street gesouvenirshopped en toen richting Gatwick, voor een lunch met Martin en vervolgens de terugreis naar Amsterdam. Ik zat nog in het vliegtuig op Schiphol en zette mijn telefoon van vliegtuigstand af (jaja, lefgozer) en daar kwam ie al: BEEP van de NOC-NSF app. Epke Goud: Fantastisch.

Dus het zit erop. Bij alles wat ik nu op TV zie, of in ieder geval het meeste, ben ik er in de buurt geweest en dat geeft een betrokken, maar vanaf nu ook weer wat afstandelijk gevoel.

Over 4 jaar naar Rio? Wie weet hoe het leven loopt, maar dit zijn in de regel onvergetelijke avonturen, dus ik sluit het zeker niet uit! Wellicht dat het HHH dan ook weer wat kleiner wordt, omdat ondanks de grandeur het wel enorm massaal is dit jaar. Ook geen wonder als je voor 1 of 2 dagen op en neer kan naar Londen.

En laten we aub gaan voor 2028. Groot Brittanië leeft helemaal op, en ik denk dat met name op (jeugd)sport gebied ze daar nog jaren op kunnen teren.

Met dank aan Roy voor het fijne gezelschap en ik wens hem heel veel plezier bij de heren basketbal finale, dames hockey finale en de heren beachvolleybal finale. Geen verkeerde kaartjes om nog te hebben gescoord!!!