Wat vliegt de tijd. Je kan dit eigenlijk geen vakantie noemen! Vanochtend hadden we niks, pas vanmiddag hockey, dus we dachten het Olympisch Park even te verkennen. Alleen, toen we vanochtend op het punt stonden op pad te gaan, kwam de regen met bakken uit de hemel, met wat donderslagen als bijgerecht. Wie de eerste beelden van de damesmarathon heeft gezien snapt wat ik bedoel. Toen het wat droger werd zijn we toch maar naar het station gelopen omdat we eerst nog drie kwartier onder de grond zouden blijven.
Aangekomen bij het park regende het eerst nog een beetje, maar daarna klaarde het op. Wat een groot park is het toch. Je vraagt je af: hoe vind je in zo’n wereldstad zo’n groot stuk braakliggend land, dat je tot Olympisch park kunt omtoveren. (Of was het misschien niet helemaal braakliggend?…..) We liepen langs het Aquatics Center, het Waterpolo center, het Copper centre (handbal), het Velodrome en toen richting het hockeystadion, voor 2 wedstrijden. India-Zuid Korea als opwarmer (hoewel er toen nog een flinke stortbui naar beneden kwam), en toen Nederland-Duitsland! Het was inmiddels prachtig weer, dus wat een mooi plaatje is dat! Een blauw veld, omringd door roze vlakken, fel oranje tenues, een gele bal en dat alles in de zon. Prachtig. En we zaten nog geen 10 meter van het veld! Dus mooi actiefoto’s kunnen nemen.
Na het hockeyen over het park weer naar het Aquatics center voor ons bezoek aan het zwembad. Onderweg kwamen we Erica (DE Erica) nog even tegen, in een kleine scootmobiel, Peter Blangé stond naast Yvonne van Gennip ook bij het hockeystadion. De 3-meter schoonspring finale voor vrouwen. Eerst 20 trappen op om in de nok van het zwemparadijs te gaan zitten. Wat viel ons op? Je zit recht tegen het dak aan te kijken. De tribunes zijn zo gemaakt dat je langs het dak naar beneden nog net de overkant van het zwembad kan zien, maar je ziet helemaal niemand op de tribune aan de andere kant zitten. Geeft wel een gek gevoel. En als je de wave doet, heb je geen flauw benul wanneer je weer aan de beurt bent! Wel weer een Olympische Sport toegevoegd aan het lijstje, paar mooie plaatjes kunnen schieten, en China wint Goud en Zilver. Na deze finale redelijk rap het park uit, richting het HHH, daar kwamen we net op tijd aan om de finale 100m te zien op het grote scherm in de Medal Ceremony Hall. Daarna nog een paar biertjes, een broodje kroket, geïnformeerd hoe ik bij de avond etappe in het publiek kan komen te zitten. Misschien is dat morgen nog een optie. We hebben de beachvolleybal kaarten voor morgenochtend verkocht aan Brazilianen, we zaten immers bij precies de verkeerde kwartfinales om Nummerdor en Schuil te zien. Die gaan we nu waarschijnlijk in het HHH kijken, of we moeten nog aan kaarten kunnen komen.
Morgenvroeg Basketbal, souvenir shoppen in het park, naar het HHH. En dinsdagochtend nog even een kop koffie met mijn oude baas in hartje Londen!