We zijn er. Via Delft-Schiphol met de NS, Schiphol-Londen Gatwick met BA en de Gatwick Express naar Victoria Station stapte ik rond 2 uur de hotelkamer binnen. Daar trof ik Roy, en begonnen we aan de reis naar het HHH. Daarvoor ben je nogal even onderweg in de metro en loopt er een speciale NS-Shuttle bus tussen metrostation Wood Green en Alexandra Palace. Prachtig complex. Opnieuw veel ruimer opgezet dan in Beijing. Hier is het natuurlijk ook veel drukker met al die Nederlanders die een of enkele dagen komen. Een enorme huldigingshal (die gaan we nog wel vol meemaken denk ik). De sportzomer studio van Mart van dichtbij bekeken. Een seconde overwogen een oranje polo te kopen van deze OS, maar 60 pond was toch wel veel. Natuurlijk even een biertje gedronken en!….. Heb nog even met Bas van der Goor herinneringen opgehaald aan 1989 (!) toen wij in Papendal een kamer deelden. Hij wist het nog als de dag van gisteren….. Nou nee, maar op de foto wilde hij maar al te graag. Dus die is er gekomen. Erg aardige vent, en gouden medaille winnaar, en onderdeel van het sportmoment van de eeuw!

Rond vijven even wat gegeten en toen via de shuttle bus weer naar de metro. We gingen naar Earls Court voor het volleybal. Een snelle blik op het metrokaartje leerde ons dat we 18(!!) haltes moesten blijven zitten. Gelukkig hoefden we niet over te stappen. Aangekomen bij Earls Court wordt je weer doodgegooid met (dit keer) paars geklede vrijwilligers die je de weg wijzen. Je kunt nog geen 67 cm verkeerd lopen of je wordt al ‘opgevangen’ . We hebben me daar even een kraker gezien: Brazilië-USA bij de mannen. De finale van 4 jaar geleden! Veel bekenden van toen, met Clayton Stanley als indrukwekkende captain van de Amerikanen. En de Amerikanen wonnen! Na 0-1 achter werd het 3-1. En toen was het de beurt aan GB tegen Italië. Natuurlijk leuk voor het thuispubliek (ik kan me de tuitende oren nog herinneren van 4 jaar geleden bij alle events waar China meedeed). Dat was hier ook wel een beetje zo, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het al een beetje leeg begon te lopen in de hal. Het was al na elven, en de Britten werden vrij kansloos naar een 3-0 nederlaag gespeeld. Dan de herrie bij Bra-USA, die mocht er wel zijn. Heb er nog een paar videootjes van opgenomen.

Ideaal is om vanuit Earls Court terug naar Victoria Station te moeten, waarnaast ons hotel ligt. Enkele haltes met de metro en we zijn er al weer. Geen tijd meer om naar HHH te gaan vanavond, dus de huldiging van Grol en de dames-acht missen we. Ranomi wordt toch nog niet gehuldigd. Oh ja. Ik ben nog niet aangekomen, of we winnen goud en 2x brons. Helpt dus toch!