Waarschijnlijk het op 1-na-laatste bericht op het blog! In ieder geval van locatie…

Vanochtend rustig ontbeten en vervolgens richting het vliegveld, waarvan de start- en landingsbaan van west naar oost in het Beagle kanaal ligt. Vroeger lag de baan anders, maar toen er meerdere vliegtuigen vanwege de harde pacific winds te water gingen, hebben ze het verstandige besluit genomen de baan anders neer te leggen. Maar deze piloot wist ons ook nog wel even ongerust te krijgen, niet zozeer bij de start maar meer bij de landing in Buenos Aires. Je moet ook niet als passagier op allerlei geluiden afgaan. Soms denk je dat de motor midden in de lucht gewoon stopt.., afslaat. Maar dat blijkt dan niet zo te zijn………..ppppfffffiiiiuuwww.

Tegen 11’en kozen we het luchtruim vanuit dat bijzondere stadje Ushuaia (waar we inderdaad nog de stempel in ons paspoort hebben bemachtigd) richting Buenos Aires, waar we om een uur of drie landden. En dan komt het einde heel dichtbij!

Zojuist teruggekomen van de laatste excursie van de vakantie: een tango show in 1 van de oudste tango bars in Buenos Aires, El Viejo Almacen. Geweldig show, met 4 dansparen, 1 zanger, 1 zangeres en een combo van piano, contrabas, 2 violen en 2 bandoleons. Prachtig stuk muziek en dans. Natuurlijk (vind ík dan) een must als je in Argentinie en in Buenos Aires bent.

Morgen staat er eigenlijk niets op het programma. Ik ga er voor het eerst deze vakantie helemaal alleen op uit. De enige afspraak die staat is om half 9 eten in restaurant Cluny in de wijk Palermo. Tot die tijd slenter ik een beetje rond, op souvenir en cadeautjes jacht. Moeilijk, moeilijk……… maar komt goed.