Alweer de 2e gehele dag in dit zuidelijkste stadje Ushuaia. Vandaag stond een zeiltocht op het programma. Vanochtend om 9 uur uit het hotel naar de pier gelopen, toch een half uurtje onderweg geweest. En hoe kan het ook anders, prachtig weer toen de we boot opstapten en we de haven uitvoeren. Alleen geen wind, dus op de motor voeren we achter de motorboot aan, waarop ook 2 van onze groep zaten. Niet veel verschil tussen beide boten dus tot zover. Eerste ´stop´ was een klein eilandje waarop 2 diersoorten nogal veel voorkomen, zeg maar gerust stapels! Koningsaalscholvers en zeeleeuwen. Paar mooie plaatjes geschoten. Vervolgens naar het zogenaamde H-eiland. Dat heeft een H vorm, vandaar de naam. Het is ook het zuidelijkste puntje van Argentinie. Ook zuidelijker dan de beroemde vuurtoren, die vaak wordt afgebeeld als einde van de wereld, zelfs op theelepeltjes…… Hier zijn we van boord gegaan en hebben we een mooie korte wandeling gemaakt. Ook de rots-aalscholvers bewonderd (Ik denk dat ze zo heten in het Nederlands, anders is het iets van steen-aalscholvers of zoiets. In het Engels kwam er in ieder geval Rock voor). Na de wandeling gingen we weer aan boord en het had zich al even aangediend: De wind stak op, incl. bewolking en in de verte was al regen te zien. Het leek de kapitein (die trouwens een eigen boek in de kajuit had liggen en gevaren bleek te hebben met Jacques Cousteau!!) vond het leuk om het voorste zeil even omhoog te doen. Nou dat hebben we geweten! De boot kwam meteen 45gr scheef te liggen (nou ok 30 dan) en de boeggolven werden wat hoger. Een paar van ons haalden een behoorlijk nat pak. Wat een enorme weersomslag in korte tijd. Overal in Patagonie hoor je de locals stoer beweren: bij ons kun je de 4 seizoenen in een paar uur doormaken! Als dit dan gebeurt, dan is dat toch weer niet zo heel erg overdreven. De zeiltocht ´s middags kon wel eens afgelast worden! Maar zo snel als het slechter werd, nadat we waren opgedroogd in een Irish Pub en de parade aan het bewonderen waren ter ere van het 126 jaar bestaan van Ushuaia, klaarde het weer op. Met zon en al.

Vanmiddag de eerste gift shopping afgerond; straks in Buenos Aires verder. Daar vliegen we morgenochtend naartoe voor de laatste etappe voor de thuisreis!

Nog even over gisteravond. Zelf lekker gegeten bij restaurant Volver. En de groep die naar de bevers was geweest, heeft welgeteld 1 bever goed kunnen zien, maar hebben wel een erg leuke avond gehad, met kaplaarzen waarmee soms tot kniehoogte door water en smeltende sneeuw moest worden gelopen. Daarnaast een BBQ onderweg vergezeld van glühwein en goed eten achteraf. Ze waren na middernacht terug.