Vanochtend redelijk op tijd op, kwart over 7, want om half 9 worden we, na het ontbijt, opgehaald voor een bezoek aan het nationaal park Tierra Del Fuego. Ik verlang overigens wel weer naar het ontbijt in het hotel in Buenos Aires, want na 86 kleine, geglazuurde croissantjes, of toasted brood, met kleine mini pakjes jam en jus d´orange die niets anders is dan 10 pakjes Wicky, of hoe heet dat spul, bij elkaar in een kan gegooid verlang ik wel weer naar wat goede melkproducten en fruit. Om maar te zwijgen van het ontbijt thuis weer!….

Om half 9 dus met de bus opgehaald en we gaan richting het westen, richting de Chileense grens. Als je op de kaart kijkt zie je dat de grens tussen Argentinie en Chili met een liniaal is getrokken. Alleen ten zuiden van Ushuaia, de eilandjes, die zijn van Chili. We maken met de groep enkele korte wandelingetjes, en daarna is er nog de mogelijkheid een langere wandeling te maken langs de kust van het Beagle kanaal, dat ten zuiden Ushuaia ligt en de grens met Chili naar het zuiden markeert. Michiel, Carin en ik wilden deze laatste wandeling van de vakantie nog wel maken, niet in het minst omdat het weer eens prachtig weer is; wat hebben wij een geluk gehad!!!! Afkloppen: morgen moeten we op de zeilboot….slik.)

Dus na het ochtendgedeelte hebben wij ge 3-n de wandeling gemaakt. In totaal zo´n 10 km. De bus gepakt naar Ushuaia en hier zitten we dan weer.  De excursie naar de bevers hebben we vanavond aan ons voorbij laten gaan. Daar is de rest van de groep nu naartoe, om te kijken naar bevers aan het werk. Aan het werk met het vernielen van de natuur in Vuurland. Ooit door oerdomme militairen zijn er 50 hiernaar toe gehaald, en inmiddels zijn er 200.000 van die beesten en hebben ze voor hun gezinnetjes 20.000 dammen aangelegd. Daar hebben heel veel bossen voor moeten wijken.  Maar goed, dat gaan we dus niet zien. We horen en zien morgen de verhalen en foto´s wel. Zodadelijk nog even naar het stadje, de haven, wellicht zonsondergang fotograferen en dan nog even wat eten en redelijk op tijd slapen. Morgen zoals gezegd op de zeilboot het Beagle kanaal op!

Het einde nadert! Over het einde gesproken, morgen ook nog even proberen een stempel in mijn paspoort te krijgen van Fin Del Mundo (Einde van de wereld) Een deel van de groep is dat al gelukt.