Goeieavond uit Osaka. Wat een belevenissen weer de afgelopen dagen. Voordat ik het vergeet en omdat ik niet zeker weet of ik morgen internet bereik: Ma, van harte gefelicteerd met je 63e verjaardag! Pa ook gefeliciteerd en de rest van de familie ook natuurlijk. Doe iedereen de hartelijke groeten als ze ’s avonds komen. Zeg maar dat ik dan ongeveer het oorlogsmemorial in Hiroshima aan het berzoeken ben. Laatste dag in Kyoto was mooi weer met redelijk veel zon. Hebben dus nog even wat tuinen en tempels bezocht. ’s ochtends naar het Fushiim heiligdom geweest. Dat gaat met Torii (die oranje poorten) naar boven de berg op. Duizenden stonden er. Mooie wandeling. ’s middags dus nog even naar stad zelf, en tegen 5 uur naar een heuse voorstelling, alleen in april te bewonderen, van een dansgezelschap met Geisha’s. Beetje vreemde muziek, maar geweldige decors en kostuums. In de slotscene stonden er 47 mensen op het podium, allemaal volldig uitgedost. Prachtig. Daarna hebben we nog wat Geishas gespot die van opdracht naar opdracht gingen. Dit keer de goede plek gevonden. En toen de grote OV-test. Gistermorgen ging het via Trein-Metro-Trein-Trein-Kabelbaan-Bus naar Koyasan, een mooie berg (900m). Daar sliepen we in een boeddistisch klooster, zowel diner als ontbijt waren vegetarisch. Vanochtend een gebedsdienst bijgewoond van 6 tot 6.40! Erg indrukwekkend. De berg trouwens ook, een enorme begraafplaats die in een enorm bos ligt met enorme bomen. Gistermiddag toen de zon door de bomen scheen was het een surrealistisch gezicht en gevoel. Vanochtend steenkoud wakker geworden. Natuurlijk ook geen schoenen aan, die moeten overal uit als je naar binnen gaat. Pantoffels of sokken is het dan. Tegen 9-en met de bus weer naar de kabelbaan en dan met de trein naar hartje Osaka. 3e stad van Japan (2.5 mln inwoners) Vanmiddag eerst naar het Skybuilding geweest vanwege architectuur en uitzicht. Vanmiddag het shopcentrum ingeweest. Je wordt hier helemaal gek. Herrie in elk winkeltje. Ik denk dat 60 procent van de bevolking hier meisje is en tussen de 15 en de 25. Allemaal hoge hakken en korte rokjes. En dat krioelt in die winkeltjes met van alles en nog wat. Neon verlichting tot en met. Vanavond in een krabrestaurant gegeten. Was wel lekker. Morgen gaan we met de Shinkansen naar Hiroshima, maar maken 2 stops onderweg. Een keer voor een kasteel en 1 voor een pittoresk dorpje. We zijn over de helft en ik heb al zo belachelijk veel indrukken gekregen. Nou genoeg voor nu. Hele fijne dag morgen. Feliciteer Willem ook even met zijn verjaardag. Een antwoord op een mailtje is altijd leuk trouwens! Schoenmaat Inge moet ik trouwens nog even weten. En die van Leonie ook maar groeten, Jannes