Daar zijn we weer. Nog effe in de lobby van het Tokyo inn in Matsumoto internetten. We vertrekken zodadelijk naar Takayama. Gisteren rond de middag aangekomen in Matsumoto. Belangrijkste trekpleister is hier het Matsumoto kasteel. In een park vol met kersenbloesems (!) prachtige plaatjes geschoten. Lekker relaxed park. Verder nog wat rondgelopen, wel veel dicht op maandag middag. ’s Avonds bij een aanrader in de lonely planet gegeten en toen nog even terug naar het kasteel voor wat avondshots. Zonder statief de vreemdste capriolen uithalen maar het is wel gelukt. Tijdens de rit trouwens hiernaar toe was ons een uitzicht beloofd op Mount Fuji. Tijdens de rit, toen onze vriendelijke gids (niet de reisleidster) iets aan het vertellen was over Japanse taal, zagen we links ineens een enorme cone met sneeuw. Geweldig dachten we, we stoppen zo ergens. Inderdaad een half uur later stopten we en hadden we uitzicht van 3x zo ver op de Mount en ook nog eens precies tegen de zon in. Tja en dan kan je camera nog zo duur zijn, dat los je niet op. Wel van het uitzicht genoten natuurlijk! Sowieso een prachtige rit, omdat je hier de Japanse Alpen inrijdt. Zodadelijk in een soort interliner naar Takayama, door de bergen. Ook een mooi ritje, behalve als je snel wagenziek bent. We slapen daar in een traditioneel familie hotel… Dus op een matje! Groep is wel leuk. Je doet wel veel minder met zijn allen, veel vrijheid. Er heeft zich een beetje een groepje van 5 gevormd. Bijzonder……… Mijn roommate is 43, erg aardige vent, en is kampioen nutteloze informatie en ook nog van de achteraf. (Hé, we hadden gistermiddag beter hier rechts kunnen gaan als ik nu zo op het kaartje kijk, dat was korter geweest),  Vermoeiend maar ik sla me er gewoon doorheen. Wel echt een aardige vent. Rest van de groep komt later aan de orde. Groeten,Jannes