En alweer een dag voorbij. Prachtig weer gehad vandaag. Lekker verkleurd zullen we maar zeggen. Belangrijkste nieuws eerst: het cadeau voor Leonie is inmiddels binnen. Als er geen as in het luchtruim zweefde, vloog ik het liefst even op en neer om het te geven, maar dat gaat nu eenmaal niet. Vandaag veel gewandeld. Vanochtend in Ginza ontbeten (let op: al die namen zijn wijken in Tokyo), daarna naar de keizerlijke tuinen. Mooie plaatjes, inclusief nog een aantal bomen met bloesems (niet die hagen van de folder, maar toch erg mooi). “s middags dus naar het Yojogi park geweest. Stervens druk, veel vreemd uitgedoste mensen, en nog op de plek waar vroeger ook wat new wave/[punk aan de gang was, nog wat verdwaalde rockers ie aan het dansen waren. Denk aan 45 jaar, volledig in zwart leer, of volledig in spijker, een kuif van 20 cm hoog en rockabilly music op de achtergrond. Mooie plaatjes šŸ™‚ Toen hebben we gegeten in Harajuku en wilde ik ietwat op tijd terug zijn om nog even te kijken (laatste kans vandaag) in het Observatory. Je vliegt met de lift naar de 60(!)e verdieping (maximale snelheid is 600m/minuut; staat in de lift aangegeven) vervolgens een werkelijk schitterend uizicht (het was helder) over Tokyo. Foto’s gemaakt. Op de eerste paar zag je een grote kerel die een camera aan het bedienen was. Je moest de lens zo’n beetje tegen het raam aan leggen (ja er zaten wel ramen in) en dan kreeg je ook echt gave foto’s. Ik ben zo’n 600 onderweg nu. Dit was Tokyo: een wereldstad. En gisteren besefte ik het opeens: miljoenen mensen wonen hier, en miljoenen reizen elke dag met de metro, maar je ziet geen papiertje, geen kauwgum, helemaal niets op straat of in de metrostations! Werkelijk ongelooflijk. Vriendelijke mensen. Ik spreek mijn eerste Japans. Volgende keer een rijtje om te leren. Oh ja: en sushi ben ik nog steeds geen fan van. Morgen op weg naar Matsumoto, en onderweg gaan we natuurlijk nog even voor een mooi uitzicht op Mount Fuji : een vulkaan, je weet wel dat zijn van die dingen die soms vuur spuwen en dan blijft er nogal wat as hangen, als het te weinig waait. Wat een puinhoop daar in Europa! Neem aan dat het begin mei echt wel over is. Nou tot de volgende keer, misschien wel morgen. Groeten, Jannes