Zo, nu dan een een echte update. Het is nu zondagmorgen 18 april half 8. We zitten nog steeds in Tokyo (heb die stad nu wel een beetje gezien…..). En zowaar de zon! Gisteren was het anders. Ik weet dat de weerberichten nog niet spraken van een zonovergoten lente, maar natte sneeuw was wel een beetje veel van het goede. Gelukkig trok het flink op, toen we de trein richting Kamakura instapten, dat ligt ten zuiden van Tokyo aan de kust. Leuk gezellig stadje, mooie wandeling gemaakt. Langs, hoe kan het ook anders, een aantal tempels, altaren en de grote Boeddha van kamakura (11 meter hoog). Je kon er zelfs in. Eind van de dag weer terug met de trein/metro. En ja het klopt: gestoffeerde en verwarmde zittingen in de metro. Af en toe wil je echt even gaan staan. Trouwens: het bedieningspaneel van het toilet op de kamer hoeft ook niet voor een Boeing Cockpit onder te doen. Temperatuur zitting instellen, kracht van waterstraal instellen, bidet (zowel ‘gericht’ als douche) en oh ja: je kunt ook nog doortrekken. Gisteravond nog even naar Shinjuku geweest een drukke wijk in West Tokyo. Daar even gegeten (nog geen spannende eet avonturen beleefd behalve een klein beetje, maar daar kom ik nog op). Dit keer een cheeceburger met een biertje. Uiteindelijk was gisteren dus een mooie dag qua weer. Dat was vrijdag wel anders. Toen de hele dag regen/miezer. ’s ochtends ging het dus naar de vismarkt. Het beroemdste is hier de tonijn veiling (tussen 5 en 6 ’s ochtends) maar die is inmiddels afgesoten voor publiek. De handelaars struikelden over de toeristen met camera’s en konden zich niet meer concentreren. Ze schijnen zelfs wat toeristen te hebben verkocht per ongeluk. Dus hebben we dit om een wat normaler tijd bezocht, ongeveer 9 uur. Wat een terrein en een af en aan gaan van gemotoriseerde karretjes vol piepschuim. En het gekke is je ruikt niets. Allemaal vers dus. En daar ligt wat! Schijnt ook de grootste markt ter wereld te zijn. naam is Tsukiji market. vervolgens vrijdagochtend naar de Senso-Ji tempel in de stad. Was ook leuk om te zien. We zien hier en daar nog wel wat kersenbloesem, maar van een rode waas voor de ogen is nog geen sprake geweest. Vrijdagmiddag ging de reis (met een kleiner groepje) richting Ginza en Shibuya. Dit zijn 2 hele drukke wijken (de Shibuya kruising is 1 vn de drukste in de wereld.) als het stoplicht voor de voetgangers op groen gaat, kun je over de koppen lopen. Dit keer kon je over de paraplus lopen. Iedereen, ik bedoel echt IEDEREEN heeft en draagt hier een paraplu. Prachtig gezicht natuurlijk. Als ik daar tussen loop, ben ik natuurlijk continu in gevaar om mijn ogen uitgestoken te krijgen. Vandaag naar de keizerlijke tuinen midden in de stad, naar het Yojogi park mensen kijken (en plaatjes schieten) en ergens ook nog een keer Sushi eten. Nou, snel meer. By the way: natuurlijk weer een geweldige reis to zover. Weer wordt nu beter en ik zit gewoon in Tokyo!!