Hallo allemaal. Even snel vanuit Shigatze. De reis na het volgende mailtje was als volgt:

  • Nyalam- Tingri
  • Tingri- Sakya
  • Sakya-Gyyantze
  • Gyantze- Shigatze: daar zijn we nu

De hele groep is in meer of mindere mate ziek geweest, ik zelf in mindere mate, maar wel 1 keer overgegeven. We zitten al een week boven de 4000 meter! Rare gedachte is dat. Vandaag hebben we onderweg een Tibetaans gezin bezocht op een boerderij; ook de yakboterthee geprobeerd. Was binnen te houden. Verder twee mooie kloosters gezien en we zijn ons aan het opmaken voor de climax in Lhasa, eerst slapen we nog in het Samye klooster bij de monniken! Afgelopen dagen was veel reizen, iedereen was heel bewust bezig met zijn gezondheid en onderwijl rijdt je door fantastische landschappen. Het boerse leven op het platteland is prachtig om te zien: de middeleeuwen all over again.

We blijven nu 2 dagen in Shigatze ( dus ik heb even wat onderbroeken naar de was gebracht) en vertrekken dan verder. De hotels worden naarmate we Tibet verder inkomen steeds beter, gelukkig maar, die eerste nachten waren niet prettig. Shigatze is op 1 na de grootste stad in Tibet. Het doet wat Amerikaans aan, met brede wegen en allemaal rechthoeken, maar als je ziet wat er overheen gaat: voetgangers, fietsriksjas, taxis, motoren, trekkers, kuddes yaks, land rovers, paard en wagen etc. Prachtig. Ik ben weer helemaal fit (afkloppen) en verheug me op de rest van de trip. De groep is erg leuk, en naarmate de omstandigheden barbaarser zijn (lichtelijk overdreven wellicht) doe je ook meer samen. Iedereen hangt bij de uitstekende reisleidster aan de lippen over in welke restaurants je kan eten, en wat je dan moet bestellen. Ook dat wordt nu iets veiliger. Toch bijna geen vlees gehad de laatste week, helemaal geen koffie, maar wel belachelijk veel jasmijnse thee en water. Veel eieren bij het ontbijt. Na die regen in Kathmandu hebben we enorm geboft met het weer, stralend, elke dag weer. Dus we worden ook weer goed bruin! Tot snel.