Hallo allemaal. Hierbij een berichtje uit het Verre Oosten (ik weet niet wanneer de volgende gaat komen) Vraag 1 aan pa en ma en Sjack en Inge: komen mijn SMS-jes aan?

Zijn zaterdagmiddag om 1600 uur aangekomen in Kathmandu, in de stromende regen. Dat beloofde wat, ook omdat de stad in een vallei ligt. Toch gisteren op zondag, stralend weer gehad. Hebben twee taxiritten overleefd, over het niet bestaande wegennet van Kathmandu. Het schijnt dat je hier links moet rijden, maar als het andersom is, ziet het er volgens mij net zo uit. Wat een chaos: ik merk echt dat dit mijn eerste keer Azie is. In een gemiddelde straat zo’n 50 toetertjes per seconde door taxis en motoren richting voetgangers. Ik had al 10000 potjes tijgerbalsem gehad als ik niet zo goed nee had kunnen zeggen. Wel veel vriendelijke mensen. Het eten is hier (nog) heel fatsoenlijk. Wel bij het ontbijt yak-cheese gehad. Nou, qua smaak is het ongeveer blauwe kaas na nog eens 6 jaar. Gisterochtend een standwandeling gemaakt naar Durbar square, het oude centrum van de stad. Veel tempels (de beatles, bob dylan etc zijn hier ook geweest voor hun ‘hogere sferen’) . Gistermiddag naar Swayambhunath (typ ik natuurlijk over uit de lonely planet) geweest. Een grote Boeddistische Stoepa op hoogte (365 treden, mooi uitzicht over de stad). Veel monniken in hun typische oranje-rode kleding.

Hotel is redelijk. Je kunt douchen. Morgen vertrekken we richting Baktapur en dan langzaam naar de Chinese grens. Wordt allemaal nog spannend. Men is veel met de weg bezig (voor de OS o.a.) dus sommige wegen zijn niet goed begaanbaar. En de chinezen schijnen aan de grens ook niet de gemakkelijksten te zijn. verwachting is dat we met jeeps het eerste stuk Tibet gaan doen. Lijkt me best leuk, hoewel van lezen in de bus niet veel terecht zal komen.

groeten, en tot de volgende mail. Ik zal m’n best doen om de paar dagen een internetaansluiting te vinden.