Vanochtend uitgeslapen tot 7 uur Toen om 9 uur met zijn allen opgepikt door een 4-wheel-drive bus (ik dacht waar heb dat nou voor nodig, maar na een uurtje begreep ik het) richting Cape Kidnappers, dit ligt op de punt van Hawke Bay. Oftewel de Jan van Genten. Ik had nog nooit van deze vogels gehoord, maar nu wel. En ik heb ze ook gehoord. Er zitten er daar een paar duizend bij elkaar, prachtige natuurdocumentaire gemaakt, en trouwens ook slapstick. Ze zijn erg onhandig, beetje zoals de uil van Ron in Harry Potter. De rit ernaartoe (en weer vandaan) was een kunststukje. Op en neer, ongeveer zo steil als een trap, langs afgronden, grote graslanden. Het zijn werkelijk allemaal heuvels hier, met gras en schapen. Die vogels was erg leuk. Op de terugweg nog bij de zoon van de reisleider langs, die had ons Nederlanders twee kroketten gemaakt, voor diegenen onder ons die daar weer naar verlangden. Vanmiddag hebben we vrij. Ik loop zo nog even door de stad, beetje kaartjes kopen, beetje shoppen en nog een paar foto’s maken van de Art Deco architectuur hier. Het is prachtig weer een dus een terrasje sluit ik niet uit! Daarna lekker eten, en morgenvroeg weg richting Wellington