De tegenvaller van het niet doorgaan van de crossing hebben we maar snel verwerkt. We zijn ’s ochtends, ik denk dat het nog maar 3 graden was of zo, naar het visitor’s point bij het Tongariro Chateau gegaan, aan de voet van de 3 beroemde bergen. Het was fris, maar wel droog. Langzamerhand kwam de zon wat meer te voorschijn. Van daaruit zjin we een wandeling gaan maken van 2 uur, richting de Haku falls. Hierin kregen we toch een beetje de smaak van Mordor, en hebben we aan prachtig uitzicht gehad op de sneeuwbetopte bergen, waaronder natuurlijk Mount Doom. de waterval zelf was ook niet misselijk. We zijn toen op de terugweg nog weer even in Taupo gestopt, bij het meer, voor een snelle lunch. Daarna richting Napier. Daar zijn we om een uur of vier aangekomen. Het was hier 18 graden met hier en daar een wolkje (vandaag heb ik nog geen wolk gezien! Prachtig weer) Lekker even geborreld, en toen gegeten in een restaurantje met een beetje live-muziek. Om een uur of 11 gaan slapen. Even wat getallen als tussenstand, dan weet je waarmee ik thuis ga komen. – ongeveer 300 foto’s gemaakt – 1,5 uur gefilmd