Good morning! Lekker uitgeslapen tot half 5 vanochtend, en toen klaarwakker; ritme weer even kwijt dus! Ik ben nu betaald aan het internetten, dus als ik wat veel fouten maak, dan weet je dat ik vanwege de haast snel typ! Gisteren een prachtige reisdag gehad. Vertrokken uit Auckland om 8 uur en toen over de brug naar het noorden. Het was prachtig weer dus zijn we bij Brynderwyn links afgeslagen (van de hoofdweg 1 naar de 12). Vandaar zijn we naar het westen gereden richting kust, heeft wat mooie plaatjes opgeleverd. Vervolgens richting het noorden door het Waipoua Kauri Forest (zat er niet ver naast he, gisteren?), waarin de Kauri bomen boven alles uittorenen. We hebben gestopt bij de God van het bos: ‘Tane Mahuta’. Werkelijk een reus! Een arme vrouw die zo onverstandig was om daar een caravan met snacks te hebben, hebben we 1,5 uur bezig gehouden met onze ingewikkelde tosti wensen. Vervolgens zijn we doorgereden en hebben even van een adembenemend uitzicht genoten op een top bij de Hokianga Harbour. Geweldig. Gedurende de hele reis hadden we trouwens prachtig zonnig weer, wat echt uitzonderlijk was volgens de reisleider. Toen zijn we doorgereden naar Paihia, de Treaty grounds en Treaty House. Daar werd in 1840 (6 februari om precies te zijn) het verdrag (een soort samenlevingscontract als je het mij vraagt) gesloten tussen de Maori en de Engelsen. Grote oorlogskano, leuk parkje. Leuk om even geweest te zijn. We zijn toen in gaan checken bij het hotel: alweer keurig verzorgd. En toen gaan eten in de door Lonely Planet aanbevolen Swiss Cafe & Grill. Erg lekker en gezellig druk. Nu de ochtend vrij en vanmiddag het water op, op zoek naar Dolfijnen! Het heeft er de schijn van, dat we morgen op weg naar het zuiden langs Hobbiton gaan rijden (Frodo en Sam zijn al gewaarschuwd!)