Goede morgen! Het is nu 5 november 7 uur ’s ochtends. We gaan zo ontbijten en dan de bus in richting Bay of Islands. Gisteren heerlijke drukke dag in Auckland gehad. Lekker ontbeten in de stad, en vervolgens met de bus richting het Auckland museum. Leuke Mauri geschiedenis, maar ook WW1, WW2 en nog veel meer. Vervolgens terug naar de stad, en toen ben ik alleen naar het Kelly Tarlton Underwaterworld geweest. Ik heb daar mijn eigen Steve Irwin documentaire gemaakt, van penguins, pijlstaartroggen (stingray’s) van 2 meter doorsnee en haaien. Leuk om te zien. Toen verzameld bij de ferry en met de boot over naar Davenport, waar we even een testwandelingetje gemaakt hebben om te kijken wie later deze week de Tongariro Crossing (7 uur wandelen) aankan. Dat wordt een klein groepje…… En we zijn gaan eten bij een Thais restaurant in Davenport: Manna Toen terug met de ferry en nog een kop koffie genomen in de place to be aan de haven en vervolghens nog bij een trendy tent, ‘Soul’ wat wezen drinken. Om 11 uur naar bed en door de wekker om 6.45 gewekt. Ik zit helemaal in het ritme!!! Ik hoop dat we straks de lange route nemen, dan komen we door het Kauri Forest (denk ik dat het heet; morgen rectificatie indien nodig). Dat zijn die vreselijk oude en vreselijk grote bomen, waar je 1 mln jaar van kan stoken als je zou beginnen met hakken. Tot snel! Groeten Jannes PS: Sjack/Inge mailtje ontvangen!