Het is nu zaterdag 4 november 7.15 ’s ochtends. Vannacht goed geslapen; alleen wel om 4 uur klaarwakker. Valt niets tegen dus, het verschil van12 uur is teruggebracht tot 3 uur te vroeg wakker worden. Slaap was ook wel welkom, na 3 uur in het hotel in Kuala Lumpur en 2 x 1,5 uur in de twee reizen per vliegtuig (1e van 10500 km en 2e van 9000 km(!)). Heb 5 fims gezien! Gisteren om 12.30 in Auckland aangekomen. Op straffe van celstraf tot 5 jaar toch maar even eerlijk aangegeven dat ik wandelschoenen bij me had; dus ik mocht in een lange rij gaan staan om die even te laten zien. Daarna alles door de rontgen en toen was ik in Nieuw Zeeland! Lekker voorjaarsweertje: 20 graden.In Kuala Lumpur trouwens was het redelijk tropisch warm, met de bijbehorende regenbui overigens. Op weg naar het hotel even langs een (of het) outlook punt gereden, vanwaar je heel Auckland kunt zien liggen. Daarna naar het hotel: Sali Citty Rainbow hotel. Even een inleidend praatje van onze reisleider over de gehele reis gehad. Onze chauffeur overigens, die ik even sprak, gaat beginnen aan zijn 112e (!) reis met Djoser. ’s Avonds in de haven van Auckland lekker gegeten en toen nog een kop koffie bij een bar en vervolgens: nachtbrakers als we zijn, om een uur of 9 gaan slapen. En tot 4 uur dus. Ik zit al behoorlijk in het ritme. Vandaag een ‘vrije’ dag in Auckland. Zodadelijk onbijten en dan kijken waar naartoe: waarschijnlijk naar Auckland museum. De gemiddelde leeftijd van de groep is redelijk hoog. Ik ben op 1 na de jongste. Dat mag de pret echter niet drukken; het klikt wel